Боротьба з Covid: лікарям Тячівщини передали медматеріали

Засоби захисту та експрес-тести на Covid-19 отримали 3 лікарні Тячівського району - Углянська, Усть-Чорнянська та Тереблянська. Лікарі закладів кажуть: на піку пандемії  потреба у медичних матеріалах значно зросла:
– Covid маскується під різні захворювання. Наче схоже на серцеву патологію, порушення мозкового кровообігу, а там Covid. Тому нам дуже стануть у нагоді тести на антитіла та антисептики, - каже лікарка Тереблянської лікарні Світлана Голубка. 
Одноразові рукавички та маски, захисні халати, дезинфікуючі засоби та експрес-тести на Covid-19закупив та привіз Іван Синетар:
– Я народився та виріс на Тячівщині. Мій брат Роман теж медик, майже 20 років працює в Тячівській райполіклініці, знає – попри збільшення видатків, медичних матеріалів не вистачає навіть опорним закладам. Тому, порадившись та продзвонивши головних лікарів, вирішили привезти найнеобхідніше – засоби захисту та швидкі тести, - каже благодійник Іван Синетар. - Знаю, що це лише крапля в морі. Але це лише початок. Планую в майбутньому активно працювати над підтримкою маленьких лікарень, адже вони потребують особливої уваги і місцевої, і обласної влади. Лікарням закарпатської глибинки та їхнім колективам ми зараз дуже потрібні. Бо перший удар за будь-яких спалахів беруть на себе саме вони.
Сільський голова Тереблі Руслан Янчій розповів, що лікарня стане однією з ключових у майбутній Буштинській об’єднаній громаді. Тому працюватиме разом з місцевими та обласними депутатами над збільшенням фінансування і актуалізацією переліку послуг закладу для пацієнтів. 
Виконувач обов’язків головного лікаря Углянськоїлікарні, яка обслуговує більше 15 тисяч жителів Тячівщини, Василь Стойка розповів: у них COVID-19 перехворіли всі медсестри, більшість лікарів, а водій спецбригади, яка забирала ПЛР-тести, помер. Під час пікової хвилі, лікарі приймали по сотні пацієнтів за день, а в дворі медзакладу були черги. А керівник Усть-Чорнянської лікарні Віктор Рішконаголосив: особливо корисні для медиків зараз швидкі тести, які дозволяють визначити чи перехворіла людина коронавірусом та допомагають відрізнити звичайну застуду від Covid-19.
Загалом, Іван Синетар разом з однодумцямипередав лікарням Тячівщини 500 пар одноразових рукавичок, сотню експрес-тестів на Covid-19, 1000 медичних масок, захисні халати та дезрозчини.