Міносвіти внесло зміни до процедури реєстрації на ЗНО-2018

Міністерство освіти України змінило процедуру реєстрації учасників зовнішнього незалежного оцінювання на 2018 рік
Міносвіти внесло зміни до процедури реєстрації на ЗНО-2018

До Порядку проведення зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) внесено зміни, зумовлені узгодженням з чинним законодавством, а також у зв’язку із запровадженням з 2018 року проведення державної підсумкової атестації у формі ЗНО з української мови для шкіл та професійно-технічних закладів. Про це повідомляється на сайті Центру оцінювання якості освіти.

Згідно зі змінами, учні (слухачі, студенти) закладів професійної (професійно-технічної) та вищої освіти, які здобувають повну загальну середню освіту та складають ДПА у формі ЗНО, повинні подати комплект реєстраційних документів до освітніх закладів, в яких вони навчаються.

Керівники цих закладів мають сформувати список осіб для проходження ДПА у формі ЗНО після отримання реєстраційних документів. Після цього керівники надсилають списки до регіонального центру. Учням сертифікати ЗНО надійдуть в індивідуальних конвертах за адресою закладу освіти, де вони навчаються.

Випускникам минулих років та особам, які не проходять ДПА у формі ЗНО, сертифікати буде надіслано за адресою, яка зазначена в реєстрації.

Також вилучено норму щодо можливості подання копії свідоцтва про народження замість копії паспорта для реєстрації в ЗНО учнями, яким не виповнилося 16 років. Це пов’язано зі зміною в законодавстві України, згідно з якою паспорт отримує особа, яка досягла 14-річного віку.

Ще одним нововведенням є те, що особи, які пропустили через поважні причини реєстрацію ЗНО, зможуть зареєструватися для участі в додатковій сесії незалежного оцінювання в додатковий період (3-21 травня).

Раніше у прес-службі Центру оцінювання якості освіти анонсували зміни у складанні ЗНО в 2018 році. Найсуттєвіші зміни планують внести у ЗНО з іноземної мови. Буде впроваджено дворівневе тестування, а також аудіювання.