Верховна Рада ухвалила закон про приватизацію (ВІДЕО)

Верховна Рада ухвалила закон про приватизацію (ВІДЕО)
Парламент ухвалив закон, покликаний спростити процес приватизації держмайна і зробити його більш прозорим

Верховна Рада ухвалила в другому читанні і в цілому законопроект про приватизацію №7066, який, зокрема, забороняє резидентам РФ брати участь у приватизації в Україні.

Документ встановлює спрощену класифікацію об'єктів приватизації на об'єкти малої і великої приватизації; вимоги до покупців об'єктів приватизації та обмеження щодо їх участі в приватизації; відповідальність за недостовірність і неповноту поданих документів.

Крім того, закон розширює коло об'єктів, які можуть підлягати приватизації. У зв'язку з цим змінюється підхід до продажу малих і великих підприємств. Документ встановлює 11 місяців для об'єктів великої приватизації та 5 місяців для малої.

Якщо вартість активів підприємства за останній рік перевищила 250 млн гривень, то це об'єкт великої приватизації, який продаватимуть із залученням радника, все менше – це мала приватизація, яку проводитимуть винятково на електронних платформах.

Згідно з законом, покупцями не можуть бути держава, яку визнали агресором, а також юрособи, в яких така держава бере участь, і ті, хто перебуває під контролем таких юросіб, фізособи та юрособи країни-агресора.