Понад 40% українців досі не мають доступу до інтернету

Цікаво, що 72% користувачів у нашій країні заходять у всесвітню мережу щодня, мінімум


Лише 25,59 мільйона українців -- 58% населення -- користуються інтернетом. Мобільним, що працює лише на швидкостях покоління 3G, ще менше -- 18,7 мільйона українців (42%), передає Ukr.Media.
Таку інформацію оприлюднило міжнародне агентство "We are social" у звіті "Digital in 2018".
Цікаво, що 72% користувачів у нашій країні заходять у всесвітню мережу щодня, мінімум раз на тиждень -- 21%, мінімум раз на місяць -- 4%, рідше ніж раз на місяць -- 2% користувачів.
-- Про що свідчать ці цифри? 58% населення в інтернеті -- це багато чи мало? -- про це газета Експрес запитуємо експерта з інформаційних технологій Максима Саваневського.
-- Підрахунок вели, орієнтуючись на загальну кількість населення. При цьому очевидно, що малюки інтернетом не користуються, мало цікавляться ним і люди старшого віку -- 55 -- 60 та більше років.
Чимало залежить також від того, де людина живе. Приміром, у великих містах інтернет має абсолютна більшість. Хочеш під'єднатися -- жодних проблем. Близько 100 гривень на місяць -- і користуйся. Але є ще тисячі невеликих і віддалених населених пунктів, де досі проблеми з доступністю і дротового інтернету, і безпровідного 3G.
-- А який за цим показником ми маємо вигляд на тлі інших держав?
-- За даними "We are social", у Східній Європі інтернетом користуються 74% громадян, Західній -- 90%, Південній -- 77%, Північній -- 94%. У різних країнах американського континенту показник коливається від 68% (Південна Америка) до 88% (Північна).
Найменше проникнення всесвітньої мережі в Африці -- від лише 12% у середній частині континенту до 51% -- в південній.
-- Чи нинішні темпи інтернетизації українців реально якось пришвидшити?
-- Наразі темпи збільшення числа користувачів повільні -- плюс 1 -- 2% на рік. Хоча завдяки поширенню мобільного інтернету цей процес може пришвидшитися. Зокрема, уже навесні мобільні оператори планують запустити 4G-зв’язок, що забезпечує значно більшу швидкість передачі...
??