В Україні мобільні оператори дали прогноз - коли запрацює 4G

Трійка найбільших мобільних операторів прогнозує запуск 4G в діапазоні 1800 МГц у липні.


Велика трійка українських мобільних операторів прогнозує запуск технології мобільного зв'язку четвертого покоління (4G) в діапазоні 1800 МГц у липні поточного року, передає Ukr.Media.
Про це журналістам повідомили представники всіх трьох мобільних операторів за підсумками проведеного в Києві у вівторок тендеру.
СЕО lifecell Ісмет Язиджи зазначив, що його оператор готовий запустити мобільний зв'язок 4G вже в липні, як тільки будуть завершені роботи з конверсії частот.
"В 1800-му діапазоні ми будемо запускати в липні. До липня ніхто не має права запускати. Всі повинні запускати одночасно. Зараз піде обмін частотами, і це дуже важка і складна операція. Я навіть не впевнений, що в Україні були прецеденти такого масивного обміну частотами", - сказав президент "Київстару" Петро Чернишов.
Він зазначив, що з точки зору інфраструктури у компанії "Київстар" все вже готово для запуску 4G в смузі частот 1800 МГц.
Генеральний директор "Vodafone Україна" Ольга Устинова також повідомила, що до запуску 4G-мережі її оператора вже готові.
"Я прогнозую, що в 2600 діапазоні ми запустили вже в кінці березня, якщо нічого не трапиться. В 1800-спектрі - на початку липня", - сказала вона.
Раніше всі оператори прогнозували запуск 4G-зв'язку в кінці березня-початку квітня.
??