Перерахунок пенсій військовим: що буде враховано в першу чергу

Перерахунок пенсій військовим пенсіонерам буде здійснюватися з урахуванням трьох складових: окладу за посадою, військового і спеціального звання, надбавки за вислугу.



Пенсіонери силових відомств отримають підвищені пенсії у квітні, але з урахуванням збільшених сум за січень-березень, передає Ukr.Media.
Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева під час засідання уряду, 
"До кінця березня уповноважені органи силових міністерств і відомств повинні завершити передачу довідок про розмір грошового забезпечення. Після отримання всіх довідок у квітні цього року Пенсійний фонд забезпечить виплату підвищених пенсій всім військовим пенсіонерам. При цьому ті, хто отримає підвищення у квітні, одночасно отримає підвищену суму з січня по березень включно", - сказав він.
Рева підкреслив, що перерахунок пенсій військовим пенсіонерам буде здійснюватися з урахуванням трьох складових: окладу за посадою, військового або спеціального звання, надбавки за вислугу років. У зв'язку з цим, за його словами, органами Пенсійного фонду до 2 березня надані уповноваженим органам силових міністерств і відомств списки пенсіонерів для складання довідок про розмір грошового забезпечення.
Чиновник зазначив, що в цілому в ці списки включено 536 тисяч пенсіонерів силових органів.
У той же час міністр звернув увагу на те, що підвищення пенсій військовослужбовцям буде проходити в три етапи. Зокрема, він зауважив, що на першому етапі, тобто з 1 січня 2018 року, пенсії для військовослужбовців та інших силовиків підвищуються в середньому на 1500 гривень; з 1 січня 2019 року - на 750 гривень та з 1 січня 2020 року - ще в середньому на 750 гривень.
Враховуючи, що станом на 1 січня 2018 року середня пенсія становила 2898 гривень, тож за два роки військові пенсії зростуть майже вдвічі, додав Рева.
??