Україна переходить на літній час: коли переводити годинник

Переведення годинників на літній час в Україні в 2018 року відбудеться в ніч на 25 березня, стрілки годинника необхідно буде перевести на годину вперед.



Згідно з постановою Кабінету Міністрів, перехід на літній час в Україні вже більше 20 років здійснюється в останню неділю березня, передає Ukr.Media.
У 2018 році переведення годинників відбудеться в ніч на 25 березня.
Перехід на літній час в Україні відбудеться традиційно в останні вихідні першого місяця весни – в ніч з 24 на 25 березня, так як наступні вихідні розділені різними місяцями – 31 березня (субота) і 1 квітня (неділя).
Само переведення годиників відбувається в 3 години ночі на годину вперед, тому щоб бути в курсі правильного часу, варто заздалегідь перевести стрілки годинника. Благо це буде неділя, і проспати на роботу не вийде, але спати доведеться на годину менше.
Разом з Україною на літній час перейдуть понад 110 країн світу, в тому числі і країни ЄС. Хоча Європарламент у лютому і закликав Єврокомісію виступити з пропозицією про скасування переходу на літній і зимовий час – там це питання також досі не вирішене, як і в Україні.
Не здійснюють перехід на літній час тільки Ісландія та Білорусь.
Росія залишається у "зимовому часі" з 2014 року, коли вийшла нова редакція закону "Про обчислення часу". Так що після переведення стрілок в Україні та РФ час "зрівняється". Разом з Росією не переводять годинники також анексований Крим і окуповані райони Луганської та Донецької областей – так звані "Луганська і Донецька народні республіки".
??