День матері-2018: коли відзначатимуть свято в Україні

??День матері-2018: коли відзначатимуть свято в Україні
Щорічно у другу неділю травня відзначається важливе міжнародне свято – День матері. У 85 країнах світу в цей день вшановують і дякують матерям за все найкраще, що вони дали своїм дітям. Коли відзначають День матері в 2018 році? Оскільки День матері відзначається у другу неділю травня, цього року він припадає на вихідний день – 13 число, неділя.

З цим святом прийнято вітати не тільки матерів, у яких вже є діти, але й тих жінок, які очікують на появу малюка.

Історія свята розпочалася в далекому 1908 році. Тоді одна громадянка Америки Анна Джервіс виступила з ініціативою вшанування матерів, щоб віддати честь і подяку своїй загиблій матері. Анна відчувала провину за те, що не висловлювала свою любов до матері, коли та ще була жива.

З 1910 День матері почали відзначати офіційно у Вірджинії, а з 1914 року свято стало національним. Для нього було виділено другу неділю травня. З Америки традиція святкування прийшла і в інші країни.

В Україні на офіційному рівні День матері почали відзначати в 1999 році після встановлення свята Указом Президента.

Цей день є одним з кращих приводів нагадати матерям про те, як сильно їх люблять і цінують, подякувати їм за старання і частинку душі, яку вони дарують своїм дітям. День матері – дуже світле і значуще свято для кожної родини.

Джерело ??