Важливе нововведення при зарахуванні дітей до 1 класу

З 8 травня набув чинності Порядок зарахування учнів до 1 класу.

Важливе нововведення при зарахуванні дітей до 1 класу
З 8 травня набув чинності Порядок зарахування учнів до 1 класу. Цього року зарахування до першого класу відбуватиметься за новим стандартом, який у лютому затвердив Кабінет міністрів. За ним навчатимуться першокласники з 1 вересня 2018-го, передає Ukr.Media.
Для вступу до школи першокласників не змушуватимуть проходити будь-які конкурси на перевірку знань. Всі матимуть гарантований доступ до освіти якнайближче до місця проживання. Це - один з важливих принципів реформи освіти
"Батькам доведеться змиритися з цим, бо це крок, який насправді в інтересах більшості населення і він усуває дуже погану практику конкурсних відборів, яка була до цього. В Україні кожному громадянину і кожній громадянці гарантована середня освіта і ця гарантія виконується через те, що у будь-якому разі у школу, яка є закріпленою за територією, де ви проживаєте, ви гарантовано можете потрапити. Таким чином, ми гарантуємо конституційне право на середню освіту", - каже освітній експерт . Директор аналітичного центру CEDOS.

Наразі Порядок не містить конкретного переліку документів, які мають підтверджувати місце проживання дитини чи одного з її батьків, але, за словами експерта, такі обов'язково мають бути в наявності.
Батьки мають право подати необхідні документи до будь-якого закладу освіти для зарахування на вільні місця.
"Єдиний негатив, який я вбачаю в новій реформі, це те, що місцева влада і забудовники абсолютно занедбали розвиток соціальної структури в тому числі розвиток мережі шкіл. Будуються мікрорайони, але в них не зводяться школи і це потрібно терміново змінювати. Зводяться величезні масиви, в які поселяються пари з дітьми, і їм просто не вистачатиме шкіл", - додав експерт.
??