Українцям загрожує подорожчання автогазу

??Українцям загрожує подорожчання автогазу
Після того, як АМКУ виявив винних у торішньому зростанні цін на автогаз, в Україні знову з’явився ризик подорожчання цього виду палива.

Як повідомляють джерела на ринку і експерти, на кордоні “розвернули” близько 20 цистерн, ще 160 – не поїхали в напрямку України і будуть перевантажуватися. Паливо належить російським компаніями, які потрапили під санкції в Україні.

Як зазначив експерт з питань енергетики Артем Куюн, непропуск цистерн може призвести до значного зростання цін на паливо на тлі паніки.

“З року на рік взимку ціна більше знижується, влітку зростає через підвищення попиту. І найближчим часом ми припускаємо, що ціни можуть зростати. Десь 14,5-14,7 в Україні – це гранична ціна, при якій неможливо прогнозувати, бо вже будуть відкриватися альтернативні джерела постачань”, – пояснив експерт.

За словами Куюна, якщо не буде вистачати основних обсягів поставок з Росії та Білорусі, зростатиме ціна. Додатковими джерелами можуть стати Польща, Литва, Угорщина. Але в основному це той самий російський газ, тільки з більшою націнкою.

Експерт додав, що ринок скрапленого газу в Україні досить хиткий, проте навіть після значного підвищення цін це паливо залишиться одним з найбільш вигідних для споживача.

Джерело ??