Сюрприз від Кабміну: українцям обіцяють позапланове підвищення пенсій

??Сюрприз від Кабміну: українцям обіцяють позапланове підвищення пенсій
Кабінет міністрів України розглядає можливість позапланового збільшення пенсій.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко, нагадавши, що з 1 липня майже 1 млн українців отримають підвищені пенсії. 

За словами Розенка, з 1 липня відбудеться підвищення виплат для тих людей, розмір пенсії яких залежить від прожиткового мінімуму.

"З 1 липня збільшується прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність. Пенсійні виплати зростуть приблизно для 1 мільйона українців", - сказав він. Віце-прем'єр-міністр зазначив, що наступне підвищення пенсійних виплат, згідно з Державним бюджетом України, відбудеться з 1 грудня.

"Розмір мінімальної пенсії виросте до майже 1500 грн", - зазначив він. "Але якщо у нас з'явиться додатковий ресурс в бюджеті Пенсійного фонду, ми спробуємо позапланово реалізувати певні пенсійні програми, як ми це зробили в жовтні минулого року", - зазначив Розенко.

Нагадуємо, що в Державному бюджеті України на 2018 рік передбачено підвищення розміру мінімальної пенсії двічі протягом року - з 1 липня і з 1 грудня.

Нагадаємо, до 1 липня в Україні буде дано старт новому етапу Пенсійної реформи. Кожного працюючого українця зобов'яжуть робити внески на персональний рахунок, а по досягненню 60 років зібрані кошти стануть "другою пенсією".

Джерело ??