В Україні прийняли нові валютні правила. Що і як зміниться

Основний принцип – дозволено все, що не заборонено.

Для операцій з валютою більше не потрібні ліцензії, інвестицію закордон не доведеться реєструвати, а експортерам розв'яжуть руки. Такі нововведення передбачені у прийнятому законопроекті "Про валюту", інформує Ukr.Mediaбізнес.
Документ підтримали 228 народних депутатів. Основний принцип – дозволено все, що не заборонено. Наприклад, вести валютні операції дозволяють всім банкам, а не тільки тим, хто отримав додаткову ліцензію від НБУ. Єдина умова – про такі операції потрібно сповіщати регулятора для того, щоб чиновники змогли вести статистику.

Прості українці не повинні будуть повідомляти про свої рахунки закордоном.
Що змінюють:
Угоди без контролю. Валютний контроль за купівлею і продажем валюти на суму до 150 тис. грн в еквіваленті можна буде проводити без пильної уваги НБУ.
Кредити та інвестиції можна не реєструвати. Якщо зараз іноземний кредит, як і інвестиція закордон, повинен пройти узгодження та реєстрацію в Національному банку, після вступу закону в силу не потрібно буде збирати документи та реєструвати подібні угоди.
Вільний капітал. Експортерам не потрібно буде за 180 днів продавати експортну виручку, а бізнес зможе сам вирішувати, куди переказувати гроші.
??