Яка зарплата зупинить трудову міграцію українців?

??
Яка зарплата зупинить трудову міграцію українців?
Щоб українці не шукали роботу за кордоном, середня заробітна плата в країні має бути близько 15 тис. грн.
"За нашими розрахунками, масову трудову міграцію українців може стримати середня зарплата в районі 500 євро або доларів. Це близько 15 тисяч гривень. Зараз ставимо питання, що показник в 10 тисяч гривень повинні досягти до кінця поточного року. Тобто на 50% потрібно збільшити зарплату в Україні. Це серйозне завдання. Уряд працюватиме над ним", - заявив міністр соціальної політики Андрій Рева, передає "Деловая столица".
За його словами, за минулий рік в Україні на 37% зросла номінальна зарплата, на 19% - реальна.
"Крім того, за перші п'ять місяців 2018 року номінальна зарплата зросла на 31%, реальна - на 11%. Тобто процес йде. Однак цього поки недостатньо, щоб стримати українців від виїзду за кордон", - каже міністр.
В Україні крім підвищення соцстандартів, потрібно покращувати інфраструктуру.
"Люди їдуть не тільки за грошима. Вони їдуть заради підвищення якості життя. Вони втомилися від хамства, поганого ставлення влади до людей", - підсумував Рева.
Щоб підвищити розмір мінімальної зарплати до 4200 грн, потрібно перебалансувати бюджет. За словами прем'єра Володимира Гройсмана, розрахунки показали, що 3723 грн - це те, що сьогодні може витримати економіка України.
??