В Україні викрили шість підприємств із підробки вершкового масла

В Україні викрили шість підприємств із підробки вершкового масла
В Україні викрили шість підприємств із підробки вершкового масла.

В Україні шість підприємств підробляли вершкове масло. Про це повідомляє Державна служба з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів.

Під час розслідування з’ясувалося, що саме молокопереробні підприємства Полтавської та Івано-Франківської областей підробляли масло. Згідно з результатами перевірки було підтверджено, що натепер потужності ТОВ "Техмолпром", ТОВ "Гадячсир", ТОВ "Лозинський молочний завод", ТОВ "Полтавамолпрод", яке розташоване в селі Шишаки Полтавської області, а також ПВП "Молокозавод-Карпати" за адресою Рожнятів Івано-Франківської області не здійснюють виробничої діяльності.

Також, було з’ясовано, що виробник начебто білоруського масла, на маркуванні якого зазначається адреса смт Житянка Івано-Франківської області, взагалі відсутній у реєстрі операторів ринку.

"Відповідно масло вершкове, яке реалізується зараз в торгових мережах на території України під маркою зазначених підприємств, фальсифіковане і відповідно до закону "Про основні засади та вимоги до безпеки і якості харчових продуктів" є небезпечним харчовим продуктом, який має шкідливий вплив на здоров'я людини і є непридатним для споживання", – наголошено в повідомленні.

Наразі, Держпродспоживслужба доручила своїм органам вилучити фальсифікований товар із обігу з подальшою утилізацією.  ​