Вступна кампанія 2018: на бакалаврат вступило понад 2 тис. пільговиків

Вступна кампанія 2018: на бакалаврат вступило понад 2 тис. пільговиків
2 221 чоловік скористався правом на пільги при вступі у вузи на бакалаврат в 2018 році. Про це на прес-конференції повідомила міністр освіти і науки Лілія Гриневич, передають Українські Новини.

Зокрема, 48 осіб були зараховані за співбесідою, 2 175 осіб рекомендовані до зарахування за вступними іспитами.

Всього 58 875 вступників на бакалавра (магістра медичного, ветеринарного та фармацевтичного спрямування) отримали рекомендації на бюджет, з них 51 252 особи подали документи і зараховані на бюджет.

Вона зазначила, що 7 107 осіб, рекомендованих на бюджет, скористалися сільським коефіцієнтом, 1 814 осіб отримали рекомендації щодо регіонального замовлення.

За словами міністра, майже 60% абітурієнтів отримали рекомендації на бюджет з першого пріоритету - тобто надійшли туди, куди найбільше хотіли.

Міністерство також проаналізувало, в яких вузах збільшилася кількість рекомендованих на бюджет надходять у порівнянні з 2017 роком.

Так, в ТОП-10 увійшли Львівський національний університет імені Івана Франка, Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського, Дніпровська політехніка, Львівська політехніка, Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Національний університет біоресурсів і природокористування, Харківський національний університет імені Каразіна, Києво-Могилянська академія, Харківський національний економічний університет імені Семена Коваля, Харківський національний університет радіоелектроніки.

У регіональному розрізі найбільше місць державного замовлення дісталося Києву (27,7%), Харківської області (12,5%), Львівській області (11,2%), Дніпропетровській (6,2%) та Одеській (5,1%).

Як повідомляли Українські Новини, у 2018 майже 59 тисяч абітурієнтів вступили до внз на бюджет.

Стало відомо, скільки абітурієнтам доведеться заплатити за "контракт" у внз.

Джерело  ​