У Європі рекордна кількість хворих на кір, Україна серед "лідерів" - ВООЗ




З початку року на кір в Україні захворіли 23 тисячі осіб, підрахували у Всесвітній організації охорони здоров'я.За перші шість місяців 2018 року в Європі на кір захворіла 41 тис дітей і дорослих. Про це свідчать дані Всесвітньої організації охорони здоров'я, повідомляє в понеділок, 20 серпня, Радіо Свобода. 
При цьому зазначено, що з 2010 по 2017 рр. річна кількість захворювань не перевищувала 23,9 тис. випадків у 2017 році. Найменше європейців хворіли в 2016 році - 5 273. Спираючись на локальні звіти за країнами, ВООЗ повідомляє, що з початку року від хвороби померли 37 осіб. 
"Ми закликаємо всі країни вдатися до негайних, широких, відповідних за контекстом заходів, щоб зупинити подальше поширення цього захворювання. Міцне здоров'я для всіх починається з профілактичних щеплень, і, поки ця хвороба не буде ліквідована, ми не зможемо виконати свої зобов'язання відповідно до цілей сталого розвитку", - заявила регіональна директор Європейського відділення Сюзанна Джейкаб. Як повідомляється, більше тисячі випадків захворювання на рік зафіксували в семи країнах Європи: Франції, Грузії, Греції, Італії, Росії, Сербії та Україні. На Україні ВООЗ робить окремий акцент: за даними організації, з початку року на кір захворіли 23 тисячі українців. У той же час, українське Міністерство охорони здоров'я повідомляло про майже 29 тисяч випадків. ​