В Україні скасували субсидії для споживачів газу без лічильників

​Кабінет міністрів скасував субсидії споживачам без лічильників газу.

Кабінет міністрів України прийняв рішення не надавати з 1 жовтня субсидії на природний газ для споживачів без газових лічильників, інформує Ukr.Media.
"Пільги та субсидії на оплату послуг з постачання та розподілу природного газу з 1 жовтня 2018 року... не надаються споживачам, які не забезпечили самостійного встановлення індивідуальних приладів обліку природного газу (індивідуальних лічильників) і письмово відмовилися від їх встановлення за рахунок державного бюджету або власних коштів операторів газорозподільчих систем", - йдеться у постанові Кабміну.


Раніше в Мінсоцполітики повідомили, що в Україні близько половини одержувачів субсидій поки не виявили бажання змінити їх на наступний рік, очікуючи опалювального сезону. Міністр Андрій Рева порекомендував громадянам "не чекати осінніх черг і подавати документи на субсидію вже зараз".
За його словами, управління соцзахисту розгляне документи, а розмір субсидії на опалювальний сезон розрахує автоматично, без повторного звернення, в жовтні 2018 року.