Заправки продовжують піднімати ціни на пальне

Середня ціна дизеля зросла до 30 гривень, автогаз вже дорожче 15 грн./л.Заправки продовжують піднімати ціни на пальне
Українські заправники мало не кожен день підвищують вартість пального. На минулому тижні в задоволенні переписати цінники собі відмовила тільки одна мережа, та й то, тому що зробила це напередодні і з запасом. У середньому ж за 7 днів «92-й» додав у ціні 67 копійок, а «п'ятий» і дизель подорожчали на 56 копійок/л. Про це свідчать дані щоденного моніторингу консалтингової групи «А-95», інформує Ukr.Media.
По мірі того, як запаси «дешевого палива закінчуються і заміщуються новими поставками, оператори ринку змушені підвищувати ціни. Деякі мережі на минулому тижні примудрилися зробити це навіть двічі. Приміром, пальне на WOG подорожчало за цей період у два етапи на 96 копійок. У цій мережі літр А-95 продають вже по 34,95 грн. Лише трохи відстає від конкурента ОККО, що торгує «п'ятим» за 34,49 грн.

В середньому ж в понеділок, 1 жовтня, бензин на українських заправках заливають по 30,0 грн./л. «П'ятим» заправляють за 32,20 грн./л. А 92-й оцінюють в 31,31 грн./л.
Трохи спокійніше ситуація з автогазом, хоча і тут не обійшлося без подорожчання. ОККО і WOG, приміром, не змінювали ціну на пропан-бутан з 21 вересня. Інші учасники ринку здебільшого коректували свої цінники, підтягуючи їх до законодавців цінових мод. Наприклад, в мережі Кло зріджене паливо подорожчало за тиждень на 30 копійок/л., а на UPG - на 20 копійок.
Тим не менш, це не завадило в понеділок встановити новий ціновий рекорд на ринку - середня вартість LPG в роздрібних мережах перевищила позначку 15,0 грн./л і встановилася на позначці 15,10 грн./л. Таким чином, за тиждень автогаз в Україні подорожчав на 35 копійок.