Україна в ніч на неділю, 28 жовтня, перейде на "зимовий час"

​​
У ніч на неділю, 28 жовтня, Україна перейде на "зимовий" час, тому в чотири години ранку стрілки годинника слід перевести на одну годину назад.
Переведення годинників регламентується постановою Кабміну від 13 травня 1996 року № 509 "Про порядок обчислення часу на території України".
"Запровадити на території України такий порядок обчислення часу: час другого годинного поясу (київський час) з переведенням щорічно годинникової стрілки в останню неділю березня о 3 годині на 1 годину вперед і в останню неділю жовтня о 4 годині на 1 годину назад", - йдеться в документі.
"Літній" і "зимовий" порядок обчислення часу вперше був введений у Великобританії в 1908 році для економії і більш раціонального розподілу електроенергії протягом доби. У СРСР перехід на зимовий час і назад регулярно здійснювався з 1981 року. В даний час понад 110 країн світу переходять на "літній" і "зимовий" час.
Єврокомісія пропонує припинити практику переходу на "літній" і "зимовий" час в країнах-членах ЄС, починаючи з 2019 року.
​ ​