Мобільні оператори піднімають тарифи на мобільний зв’язок: подробиці

879048_1_w_590Мобільні оператори Київстар і lifecell збільшили вартість послуг на мобільний зв’язок.
12 грудня 2018-го lifecell вирішив підняти більшу частину своїх тарифів. Абонплата зросла на 33- 75% залежно від тарифного пакету.
У цифрах вийшло, що більшість тарифів оператора зросли на 25-30 грн, а деякі від 40 до 75 грн, пише tech.liga.net.
Компанія зазначає, що у них є послуга «конструктор», де кожен може підібрати тариф сам собі. За останній місяць користувалися вп’ятеро частіше, ніж зазвичай.
Підняття великої кількості тарифів вже відбулося в грудні, оператор не планує підвищувати ціни найближчим часом, каже оператор.
Київстар вирішив скасувати частину своїх старих дешевих та інших тарифів, яких у нього близько 200.
З 15 січня до 15 лютого 2019-го оператор припинить дію частини старих тарифних планів, які були введені близько 5 років тому і «які є застарілими та не відповідають вимогам клієнтів або ринкової ситуації».
Оператор вирішив припинити роботу бюджетних тарифів, за якими абоненти могли мало і рідко платити і спілкуватися голосом.
Київстар опублікував список тарифів, які закриваються:
XXL
Базовий
Безлім + Київстар
Класичний
Комфорт
Ультра Комфорт
Вільний Київстар 35
Вільний смартфон
Би29
5+0 Новий!
Вільний Київстар
Комфорт+
Київстар 3G онлайн 2017
Київстар почав днями переводити абонентів передплаченого тарифу Онлайн 4G на тариф Онлайн 4G+, який коштує на 40 грн дорожче, але включає такий же пакет послуг. Абонплата в новому тарифі Онлайн 4G+ становить вже 115 грн замість 75 грн в старому Онлайн 4G. Вона підвищилася на 50%
За словами начальника відділу зв’язків із громадськістю Vodafone Україна Вікторії Рубан, у компанії найближчим часом не передбачається змін у тарифних планах, архівних і діючих. У Vodafone називають свої тарифи адекватними ринку.