Стала відомою трійка лідерів кандидатів у Президенти України

​​
Як повідомляється на сайті “News Network“, до трійки лідерів президентської кампанії увійшли Юлія Тимошенко, Володимир Зеленський та Юрій Бойко.
“Чинний глава держави Петро Порошенко займає четверту позицію. Про це свідчать результати соціологічного дослідження, проведеного Інститутом аналізу і прогнозування та оприлюднені в четвер, 10 січня, на прес-конференції в Спілці журналістів України”, – йдеться у повідомленні.
Так, згідно з результатами опитування серед тих українців, хто точно піде на вибори, лідер ВО “Батьківщина” Юлія Тимошенко набирає 19,3% голосів виборців, лідер партії “Слуга народу” Володимир Зеленський – 12,9%. Трійку лідерів замикає глава партії “Опозиційна платформа – За життя” Юрій Бойко, який отримав 11,6% підтримки. Петра Порошенко (БПП – “Солідарність”) підтримали 11,3% українців, і він зайняв четверту позицію.
Табл. 1 Якби вибори Президента України проходили наступної неділі, за кого б Ви проголосували?
Якщо говорити про рейтинги партій, до трійки лідерів увійшли наступні партії: “Батьківщина”, “Слуга народу” і “Опозиційна платформа – За життя” – саме вони отримують найбільшу підтримку серед українців.
Так, опитування тих українців, хто точно піде на вибори, показали наступні результати: ВО “Батьківщина” набирає 19,4% голосів виборців, партія “Слуга народу” – 12,9%, трійку лідерів замикає партія “Опозиційна платформа – За життя” з 11,7% підтримки. Четверте місце українці віддали партії “БПП” Солідарність “(11,4%), п’яте – партії” Громадянська позиція “(11%). 5-відсотковий бар’єр також долає Радикальна партія Олега Ляшка.
На думку політологів, на результати опитування вплинуло те, що у виборчу кампанію вклинився Володимир Зеленський і відповідно його партія “Слуга народу”. Але при цьому експерти відзначають, що, наприклад, “Опозиційна платформа – За життя”, яка конкурує зі “Слугою народу” за друге місце, свій рейтинг не розгубила, а тільки наростила.
Рейтинги партійні слідують за рейтингами політиків. Через появу Зеленського “просіли” показники першої п’ятірки кандидатів і партій. Але при цьому не всі втратили свої позиції. Наприклад, рейтинги “Слуги народу” і “Опозиційною платформи – За життя” практично однакові, – заявив директор Інституту аналізу та прогнозування Юрій Лісничий.
Табл. 2 Якби вибори Верховної Ради України проходили наступної неділі, за яку партію Ви б проголосували?

Опитування проводилося в період з 26 грудня 2018 року по 4 січня 2019 року в 24 областях України та Києві (виключаючи тимчасово окуповані території Луганської та Донецької областей, а також АР Крим). Всього було опитано 2016 респондентів. Метод отримання інформації: індивідуальне інтерв’ю за місцем проживання респондента “віч-на-віч”. Похибка даних не перевищує 2,2%.​​