Зимовий вікенд: де провести вихідні в Україні

​Добірка місць, де і як провести зимовий вікенд в Україні.

Почати новий рік з активних поїздок - хороша ідея. Адже втягуватися в робочі будні після свят не хочеться, а от чекати вихідні і збирати валізу це ми любимо. Тому для вас зібрали добірку місць, де і як провести зимові вихідні в Україні. Тут і активний відпочинок, і помилуватися архітектурою, і навіть свято шоколаду, інформує Ukr.Media.
Чернівецький університет - світ Гаррі Поттера на західній Україні

Самі Чернівці вже стали обов'язковим пунктом призначення для туристів. Але якщо зрозуміло, що робити там навесні і влітку, то чим зайнятися в мороз? Пам'ятаєте фільми про Гаррі Поттера і те, як чарівно виглядає Хогвартс? А тепер вирушайте в Чернівецький університет, милуйтеся архітектурою і засніженим парком у внутрішньому дворику. Здається, там можна зависнути на цілий день, розглядаючи всі деталі і фотографуючись в кожному новому закутку.
Парк зимових розваг у Буковелі

Давно минув час, коли взимку всі їздили грітися на пляжах. Тепер встати на лижі або сноуборд - майже справа честі. Якщо ви вже обкатали всі схили і хочете нових вражень від гірськолижного відпочинку, вирушайте в Буковель. Там з 18 січня до середини квітня відкривають дві нові зони катання. Одна гірка буде з віражами, тунелями та прапорцями, а друга - зі снід трекером, де можна позмагатися з подружкою на швидкість спуску. І навіть отримати пам'ятне фото прямо зі схилу!
Свято шоколаду у Львові

З 4 по 17 лютого і в без того кавово-шоколадному Львові пройде фестиваль шоколаду. Ми часто обмежуємо себе в солодкому, щоб тримати фігуру в тонусі. Але раз у рік можна пуститися у всі тяжкі. На фестивалі буде великий ярмарок з солодощами на будь-який смак. Ще ходять чутки, що там будуть 9-метрова коробка цукерок, 5-метровий млин і 3-метровий ведмідь і все це з шоколаду! Ну і звичайно майстер-класи від шоколатьє - спробуйте зробити свою цукерку або фігурку з найбільш примхливого інгредієнта для кондитера.
Замерзле море і красиві санаторії в Одесі

Для Одеси зима вважається низьким сезоном. І дуже даремно, тому що взимку тут все місто у вашому розпорядженні. Як ви уявляєте собі пляжі? З купою туристів в купальниках, так? Так от взимку ці пляжі перетворюються на місце сили і натхнення. Красиве замерзле море, легкий туман і чайки - що може бути більш заспокійливим. Вирушайте на прогулянку по санаторіях імені Чкалова та Горького. Їх різнокольорові корпусу і великі ялини точно сподобаються вам під сніговим серпанком не менше, ніж під час буйства зелені.
Старовинні дерев'яні вілли в Трускавці

У Трускавці, крім мінеральної води, збереглися різьблені вілли часів Австро-Угорщини. Всі ці вілли побудували в ХІХ - на початку ХХ століття. Тому вони - як машина часу для туриста. Ці дерев'яні будиночки тут підтримують у доброму стані. Вілла Вікторія, Софія, Вавель, Набі Сонячна - невеликий перелік будинків, які переносять в старовинну Європу. І це диво знаходиться у нас в Україні, варто лише взяти квиток, дістатися до Трускавця та прогулятися там. У деяких таких віллах облаштували музеї, у них ви зможете погрітися. Ну і обов'язково зазирнути на курорт мінеральних вод і випити води. Без цього ніяк.
Замок Берегвар в селі Карпати

Недалеко від Мукачева є село Карпати. Там знаходиться казкового вигляду палац Шенборнів. До середини ХХ століття там жили аристократи, так що місце насичене енергією благородства, вишуканості і краси. Тепер же там розташувався санаторій, на території якого можна прогулятися, випити мінеральної води і навіть зазирнути в сам замок. Готична і романська архітектура, яскраво-червоний цегляний дах і невеликі вежі, навіть є дзвін, який відбиває кожен Новий рік. А в глибині саду, розбитого навколо замку, є Джерело Краси. Кажуть, якщо вмитися цією водою, то старість ще довго не торкнеться вашого обличчя.