Розміри субсидій суттєво знизилися

​Статистика фіксує зменшення розмірів державної допомоги на оплату комуналки.

Розміри соціальної допомоги від держави на оплату комуналки - субсидії в Україні знизилися за рік майже на третину - на 28,2%, інформує Ukr.Media.
Про це повідомляється в черговому звіті Державної служби статистики.
Уточнюється, що субсидія на одне домогосподарство в грудні 2018 року становила 713 гривень, у той час як рік тому вона перевищувала 1000 гривень.
Також в Держслужбі статистики відзначили зниження в 1,5 рази субвенції уряду на субсидії населенню. Тепер ця сума становить 2,7 млрд грн.
Кількість субсидіантів також прагне на спад - в 2018 році воно зменшилося на чверть і становить 6,5 млн домогосподарств.
Держдопомога на оплату комуналки була розподілена наступним чином:
- жителям сіл виділено близько 844 млн на субсидії;
- жителям міста мають намір погасити комуналку на суму 1,86 млрд грн.
Раніше нардеп заявив, що суми, закладеної урядом на монетизацію субсидій, не вистачить, щоб покрити допомогою всіх бажаючих її отримати. Таким чином, всього половина субсидіантів зможуть оплатити свої рахунки за комунальні послуги, а іншим доведеться докладати свої гроші.
В Держагенстві енергоефективності заявили, що Кабмін запровадив формулу монетизації субсидій, згідно з якою розмір виплат буде визначатися незалежно від обсягів споживання або інших показників. Зазначається, що споживач дійсно ніяк не зможе вплинути на розмір допомоги від уряду.