Супрун радить більше ходити пішки: чому це корисно

Супрун радить більше ходити пішки: чому це корисно
Прогулянки знижують ризик серцево-судинних захворювань

"Під час ходіння ми не тільки переміщаємося в певну локацію, а й покращуємо наше здоров'я", – впевнена голова українського Міністерства охорони здоров'я Уляна Супрун.

Ходити пішки корисно, тому що:

- це гарне тренування для серця і судин;
- наше тіло починає активніше поглинати і використовувати кисень;
- поліпшуються якість, легкість і швидкість виконання щоденних справ;
- зменшуються стрес і тривожність;
- підтримується здорова вага.

"Ходьба – це корисна рухова активність, яка в деяких випадках може навіть замінити тренування. У той же час її можна просто інтегрувати у повсякденне життя – не потрібні спеціальні обладнання або підготовка, щоб "потренуватися"", – розповідає Уляна Супрун.

Для того, щоб отримати користь для здоров'я, достатньо 10-хвилинної прогулянки в активному темпі щодня. Але це не означає, що ви повинні займатися лише 10 хвилин на день.

Адже коли ми мало рухаємося і багато сидимо, організм буквально "вимикається": сповільнюється обмін речовин, погіршується здатність регулювати рівень цукру в крові і метаболізувати жири. Все це негативно впливає на тиск і послаблює м'язи і кістки.

Якщо у вас немає часу відвідувати зал або займатися спортом – просто ходіть. Це допоможе знизити багато факторів ризику:

- високий тиск;
- високий рівень холестерину;
- діабет;
- надмірну вагу або ожиріння;
- стрес і тривожність;
- порушення роботи опорно-рухового апарату.

"Намагайтеся проводити якомога більше часу в русі! Адже будь-яка активність краще, ніж її відсутність", – радить Уляна Супрун.

Джерело  ​