З 1 травня 2019 року в Україні запрацюють нові правила техогляду

​Українських водіїв чекає чергове нововведення - зміниться порядок проходження перевірки технічного стану транспортного засобу.

З 1 травня формат документу, що підтверджує успішне проходження транспортним засобом перевірки технічного стану, буде оновлено. Про це йдеться в повідомленні головного сервісного центру Міністерства внутрішніх справ України, інформує Ukr.Media.
З 1 травня 2019 року в Україні змінюється процедура проходження обов'язкового технічного контролю (ВТК). Після проходження техогляду власники транспортних засобів будуть отримувати самоклейку RFID-мітку радіочастотної ідентифікації разом з паперовим бланком з даними про результати техогляду. Її потрібно буде прикріпити до лобового скла.
Так, паперовий бланк протоколу буде видаватися суб'єктами здійснення проходження техогляду разом з самоклейкою міткою радіочастотної ідентифікації. Згідно з пунктом 30.2 Правил дорожнього руху, власник авто буде зобов'язаний закріпити підпис у правій верхній частині вітрового скла, з його внутрішньої сторони.
У МВС пояснили, що нововведення зменшить ризик фальсифікації протоколів ВТК.
"Контролюючим органам буде легко перевіряти, чи допущено певний транспортний засіб до участі в дорожньому русі: інформацію з самоклейкої мітки радіочастотної ідентифікації незабаром можна буде зчитувати з відстані за допомогою спеціального технічного обладнання", - йдеться в повідомленні.