Юлія Тимошенко перемагає на виборах президента – дані анкетування 2,5 млн українців

Юлія Тимошенко

У партії «Батьківщина» вважають, що перемога Юлії Тимошенко на президентських виборах 31 березня безсумнівна. Посилаючись на дані одного з найбільших анкетувань за всю історію України, в політсилі стверджують, що в першому турі її підтримують 31,68% громадян, а в другому вона впевнено виграє у Володимира Зеленського та Петра Порошенка.
Анкетування було проведено у лютому, зокрема було опитано 2,5 млн громадян в усіх областях, в кожному місті і селі, повідомляє прес-служба «Батьківщини».
Як кажуть в партії, опитування показало такий результат: перше місце — Юлія Тимошенко (31,68%), друге — Володимир Зеленський (20,96%), третє — Петро Порошенко (15,80%).

У другому турі Тимошенко виграє у Зеленського — 50,53% проти 40,55% відповідно, а також у Порошенка — 57,50% проти 31,20%.

«Нинішні результати, 31% у Тимошенко — це фактично є прогнозне опитування, яке робить кожна соцкомпанія. Єдина різниця — це не тисячі, а реальні 2,5 млн громадян, які були опитані. Це вже не опитування, а реальне голосування», — сказав під час прес-конференції в Києві заступник голови фракції Сергій Соболєв.
Він зазначив, що підтвердженням цифр, які були отримані в результаті анкетування, є результати семи хвиль виборів в об’єднаних територіальних громадах.
«Коли ви порівняйте з даними ЦВК за так званими семи хвилями виборів, до яких було залучено понад 4 млн виборців, то ви побачите, що фактично ця цифра близька до тієї, яку оприлюднив ЦВК. Партія «Батьківщина» і наші кандидати отримали понад 30% місць в місцевих об’єднаних громадах», — зазначив політик.
Сергій СоболєвСергій Соболєв
Соболєв звернув увагу на те, що всі соцопитування рейтингових компаній до грудня місяця свідчили про те, що Тимошенко — перший і безперечний лідер.
Однак із початком передвиборчої кампанії в опитуваннях цих відомих соцслужб, з’явилися ознаки брудних маніпуляцій — «першими в рейтингах були і Порошенко, і Зеленський, і Тимошенко, і Гриценко й інші кандидати».
Саме тому «Батьківщина» вирішила представити дані анкетування, яке вона не раз проводила і результати якого завжди підтверджуються офіційними результатами виборів на сайті ЦВК.