Зеленський пообіцяв дати можливість українцям реалізувати себе в Україні, не виїжджаючи за кордон

​Зеленський пообіцяв зробити Україну «базою для підкорення світу».

Президент України Володимир Зеленський запевнив, що зробить все від нього залежне, щоб здатні українці могли реалізовувати свої ініціативи на батьківщині, і щоб Україна стала для них «базою для подальшого підкорення світу». Про це Зеленський повідомив на своїй сторінці в Facebook у день 130-річного ювілею з дня народження авіаконструктора Ігоря Сікорського, інформує Ukr.Media.
Зеленський назвав Сікорського знаменитим українцем, нагадавши, що той народився в Києві. Глава держави повідомив, що Україна щорічно дає світові нові таланти.
Зеленський пообіцяв зробити все від нього залежне, щоб відкрити для «кожного здатного українця шлях до вільної реалізації своїх ініціатив в першу чергу у власній країні». «Щоб саме Україна стала для наших геніїв базою для подальшого підкорення світу», — підкреслив президент.
Ігор Сікорський народився в 1889 році в Києві. Навчався в петербурзькому Морському училищі та Київському політехнічному інституті. У 1919 році емігрував до США, де створив компанію Sikorsky Aircraft. Є творцем перших у світі чотирьохмоторних літаків «Російський витязь» та «Ілля Муромець», трансатлантичного гідроплана, першого в світі серійного вертольота R-4 і інших літальних апаратів.