В Україні зафіксовано випадок страшної хвороби


У 33-річного жителя Благовіщенського району Кіровоградщини, який після купання і риболовлі в ставку потрапив в інфекційне відділення лікарні з підозрою на лептоспіроз, підтвердився діагноз. Про це повідомляє “УНН“.
В лабораторії особливо небезпечних інфекцій ДУ “Кіровоградський обласний лабораторний центр МОЗ України” досліджували сироватку крові хворого. У матеріалі виявили збудник, що викликав захворювання: Leptospira Icterohaemorrhagiae. Таким чином. початковий діагноз лептоспіроз підтвердився.
Фахівці з’ясували, що чоловік періодично купався, ловив рибу і раків у ставку села Таужне Гайворонського району. Однак вивчаються і інші можливі шляхи інфікування: наприклад, у потерпілого є собака, качки, кролики і кури. Також не виключається, що інфекцію могли передати гризуни.
Жителям села рекомендували тимчасово заборонити купання у місцевому ставку і організувати знищення гризунів.
Лептоспіроз – гостра інфекційна хвороба, яка характеризується ураженням капілярів, а також печінки, нирок і м’язів. Вона супроводжується постійною лихоманкою. Інфекція як правило передається через пошкоджені слизові оболонки і шкіру під час купання в водоймах зі стоячою водою.