Українці, позбавлені в минулому році субсидій, зможуть знову на них розраховувати

​У Зеленського хочуть змінити критерії виплати субсидій.

Кабінету міністрів для забезпечення незахищених верств населення субсидіями необхідно змінити критерії визначення субсидіантів, повідомив представник президента України в уряді Андрій Герус, інформує Ukr.Media.
«У минулому році були зміни критеріїв визначення субсидіантів... Було майже 7 млн субсидіантів, а на початку цього року цю кількість скоротили до 3,6 млн, тобто майже в два рази. Деякі пенсіонери, які мають прописаних онуків, в минулому році та в цьому не отримували субсидії. Ми хочемо це змінити та уточнити цей критерій, щоб держава їм допомагала», — сказав Герус.
За його словами, пенсіонери старшого віку з пенсією менше ніж 2 тис. грн, які проживають у сільських місцевостях або районних центрах, в яких прописані та не проживають з ними онуки, втратили право на отримання субсидії.
Герус зазначив, що для оформлення нових субсидіантів Кабміну необхідно змінити рішення щодо критеріїв їх визначення і, згідно з цими критеріями, частина домогосподарств вже буде мати право на субсидію.
«Люди, які останнім часом не мали права на субсидії, — їм повідомлять, і вони повинні будуть подати документи (це близько 1 млн сімей) і будуть мати право отримувати субсидії», — наголосив представник президента.
Крім того, Герус зазначив, що ті, хто раніше одержував субсидії автоматично буде отримувати їх надалі. «Там повинна бути максимально спрощена процедура», — зазначив він.
Відповідаючи на питання ведучого про озвучені ініціативи президента України Володимира Зеленського про те, що люди старше 70 років не будуть платити за житлово-комунальні послуги, Герус пояснив: «Президент Зеленський говорив, що аналізується спосіб, як це зробити, і за допомогою спрощеного способу отримання субсидій саме для таких людей поважного віку — ми знімемо з них тягар платежів за житлово-комунальні послуги. Мається на увазі, що ті з них, хто в останній рік або пів року не могли користуватися субсидією, то вони будуть сплачувати незначну частину з рахунку, решту за них буде покривати держава».​