Новий Трудовий кодекс кардинально змінить життя українців


У команді Зеленського вирішили переписати Кодекс законів про працю. Про те, що старий КЗпП «безнадійно застарів» заявив президент України Володимир Зеленський, передає Хвиля.
«Безнадійно застарілий кодекс законів про працю. Він був створений в 1971 році, коли всіма підприємствами володіла держава, і фактично він повинен був захистити працівника державного заводу від свавілля радянського чиновника. Зараз, в 21-му столітті, ми пропонуємо ті ж правила для підприємців, для офісів іноземних та інноваційних компаній і не дивно, що вони не хочуть їх приймати », – сказав президент.
Що саме «Слуга народу» хочуть змінити в КЗпП поки невідомо, але оновлений закон вже отримав пафосна назва «трудова конституція».
За попередньою інформацією, Зеленський і його команда хочуть змінити правила звільнення співробітників. У новому КЗпП планується дозволити роботодавцям звільняти співробітників під час декрету, відпустки або лікарняного, що на сьогоднішній день повністю заборонено. І це ще не весь список поправок.
Такий поспіх в зміні Кодексу законів про працю насторожила експертів і дала можливість запідозрити в інтересі великі компанії.
І судячи із заяв керівників великих компаній, вони зацікавлені у внесенні поправок в КЗпП, які передбачають облік сучасних реалій бізнесу.
«Потрібно урізати права працівників і одночасно посилювати відповідальність роботодавців. І відпустки, наприклад, у нас дуже великі », – заявив Олександр Барсук, керівник концерну« Ярослав ».
Зараз компанії намагаються обходити Трудовий кодекс, підписуючи трудові договори і різні угоди з працівниками, проте в разі потреби найманий працівник завжди може апелювати до КЗпП.
Новий Трудовий кодекс, на думку експертів, ще більше ускладнить ситуацію найманих працівників. Сьогодні багато компаній не особливо церемоняться з «неугодними» співробітниками і просто виживають його з робочого. Якщо «Слуга народу» перепише КЗпП, то процедура «виживання» з робочого місця для великих компаній стане ще простіше.​