Долар відновив падіння: експерт пояснив, чого чекати від курсу

Долар відновив падіння: експерт пояснив, чого чекати від курсу
Здешевленню "зеленого" заважали дії Нацбанку, але тепер ситуація змінилася

За минулий тиждень курс долара в Україні помірно знизився на всіх сегментах валютного ринку – на 02-06%. Так, офіційний курс долара НБУ впав з 24,22 грн до 24,16 грн , Попит/пропозиція долара на міжбанку – до 24,04/24,06 грн, а середній курс готівкового долара в банках – до 24,01/24,25 грн (купівля/продаж). Такі дані сайту "Сьогодні" надав старший аналітик "Альпарі" Вадим Іосуб.

"Після активного недавнього зниження, з позаминулого п'ятниці по минулий четвер курс долара на міжбанку стабілізувався в діапазоні 24,15-24,20 грн. Зниженню "американця" заважали покупки Нацбанком валюти на ринку. Але в минулу п'ятницю регулятор, схоже, похитнувся, і долар відновив своє зниження, яке продовжилося і в першу половину дня понеділка. Цього тижня ми очікуємо незначного зниження курсу долара до гривні. Долар на міжбанку може торгуватися через тиждень поблизу 23,9 грн, а готівковий долар в банках може торгуватися близько 23,9/24,2 грн ", – прогнозує Іосуб.

Нагадаємо, раніше в інвестиційному банку Morgan Stanley передрекли падіння долара по всьому світу в 2020 році. На думку аналітиків банку, така ситуація стане справжнім викликом для США.

Джерело ​