Евакуація українців з Китаю: мешканці заблокували дорогу міжрегіонального значення

Між мешканцями Нових Санжар, куди везуть евакуйованих із Китаю українців, та правоохоронцями 20 лютого пройшли сутички. Про це повідомляє Нацполіція у Полтавській області
 
Повідомляється, що вранці група місцевих мешканців під час проведення акції заблокувала дорогу міжрегіонального значення. Також протестувальники чинили опір поліції. 
 
Правоохоронці закликали мешканців не порушувати законодавства та не заважати розміщенню евакуйованих українців. 
 
Нагадаємо, що коронавірус Covid-19 спалахнув на ринку морепродуктів в китайському Ухані (адміністративний центр провінції Хубей), який було закрито з 1 січня. Вірус вражає дихальні шляхи. Ознаками інфекції є респіраторні симптоми, лихоманка, кашель, задишка і важке дихання. Збудник передається від людини до людини. Вірус не до кінця вивчений, але на сьогодні відомо, що люди похилого віку, а також з хронічними захворюваннями більш схильні до ризику розвитку важких захворювань. 
 
Через епідемію влада Пекіна скасувала всі святкові заходи з нагоди Нового року за місячним календарем. Щонайменше вісім китайських міст – Ухань, Ечжоу, Хуанганг, Чібі, Цяньцзян, Чжицзян, Цзинмень і Сяньтао – ізолювали. 3 лютого Кабмін затвердив план для запобігання коронавірусу. Як стало відомо 5 лютого, системи для виявлення коронавірусу прибули на українську митницю.11 лютого ВООЗ дала китайському коронавірусу офіційну назву - COVID-19.
 
Україна вирішила евакуювати своїх громадян із Уханю. На евакуацію з’явилися всі 48 заявлених громадян України та 29 іноземців.