Рання весна в Україні надасть неочікуваний ефект на літо: народний прогноз погоди

Рекордно тепла зима в Україні повільно, але впевнено переходить в весну: за прогнозами синоптиків, морози збережуться хіба що вночі, і то — не у всіх регіонах. Вдень же по всій країні буде панувати плюсова погода. Причому вже до середини березня тепло перевалить за десять-дванадцять градусів, інформує Ukr.Media.
А ось літо особливо не порадує: за народним прогнозом, воно буде не особливо теплим, і дощовим.
Так, в центральній Україні й Києві до середини березня повітря прогріється до 15 градусів тепла. Ночами ще буде підморожувати, причому найхолодніші ночі прогнозуються до дня 8 березня — до мінус п'яти. Також в кінці лютого — початку березня в столиці пройдуть дощі з мокрим снігом.
У Дніпропетровській, Харківській і Чернігівській областях погода до середини березня також буде теплою, але дощовою — 14 березень повітря прогріється до плюс 16 градусів, але ночі на початку місяця також будуть морозними. Дощі з мокрим снігом будуть мочити області з 23 лютого і по 6 березня включно.
У західних регіонах країни буде напрочуд прохолодно: в найтепліші дні березня температура не зросте вище 12-14 градусів.
Причому дощі тут будуть йти безупинно до середини березня. Єдиний плюс — порівняно теплі, в порівнянні з іншими регіонами, ночі: тут до мінус п'яти температура впаде на одну-єдину ніч.

Літо ж, судячи з народними прикметами, не буде таким рекордно спекотним, як в минулому році.
Морози в день пам'яті преподобного Вакула Смирнського 19 лютого теж обіцяють бурхливу весну і сухе спекотне літо. Але в цей день по всій Україні було до десяти тепла і сонечко. Взагалі, по погоді під кінець лютого помічали погоду на літо — чим холодніше в ці дні, тим спекотніше буде літо. Так що, судячи за народними прикметами, особливого тепла влітку нам чекати не варто.​