В Україні розпочалися громадські обговорення змін до Конституції щодо децентралізації

У різних регіонах України з п'ятниці, 28 лютого, почалися громадські обговорення законопроекту про зміни до Конституції України щодо децентралізації. Про це прес-служба фракції "Слуга народу" написала у Facebook.
Обговорення відбуватимуться до 6 березня.

В Україні розпочалися громадські обговорення змін до Конституції щодо децентралізації
"Влада розпочинає обговорення закону про децентралізацію у регіонах. З 28 лютого по 6 березня у різних регіонах України відбудеться цикл громадських обговорень змін до Конституції щодо децентралізації", - інформують у СН.
Вказано, що обговорення відбудуться у восьми макрорегіонах України: Херсоні, Харкові, Вінниці, Львові, Києві, Дніпрі, Чернівцях та Краматорську. У них візьмуть участь місцеві громадські та профільні організації, представники самоврядування, народні депутати від мажоритарних округів та обласні медіа.
"Також на зустрічах будуть присутні учасники із сусідніх областей. У підсумку це дозволить залучити до обговорень всі області України", - вказано у повідомленні.
У СН додали, що спільні напрацювання обговорять у Києві після завершення регіонального туру. Наприкінці має бути сформований узгоджений з усіма сторонами текст змін до Конституції.
Нагадаємо, раніше у Раді анонсували презентацію плану публічних обговорень змін до Конституції України з приводу децентралізації влади.