В Україні дозволили відкрити продуктові ринки

Міністерство охорони здоров'я дозволило владі на місцях відкрити продуктові ринки під час карантину, але наказало суворо дотримуватись певних обмежень.
Згідно з постановою головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка від 30 березня, дано рекомендації органам виконавчої влади та органам місцевого самоврядування щодо можливості відкриття продуктових ринків, якщо в населення є проблеми з доступом до харчових продуктів.
При здійсненні торгівлі на ринках необхідно дотримуватись наступних умов:
- здійснювати торговельну діяльність можуть лише зареєстровані оператори ринку харчових продуктів;
- на ринку можуть знаходитись не більше одного відвідувача на 20 кв. м торгівельної площі;
- відстань між покупцями в чергах має бути не менш ніж 1,5 метри;
- забезпечити персонал засобами індивідуального захисту;
- для ринків вихідного дня відстань між місцями торгівлі має становити не менше ніж 3 метри.