Наймолодша мати в історії — 5-річна дівчинка

Народити в п'ять років. Думаєте, це неможливо? Не поспішайте робити висновки....


У 1933 році в бідній сім'ї з андської села Тікрапо в Перу народилася Ліна Медіна... А через п'ять років ця дівчинка стала наймолодшою матір'ю в історії. Її випадок все ще вивчається в медичних школах по всьому світу, але від цього історія дівчинки не стала менш трагічною. Вона абсолютно неймовірна, але тим не менш правдива, передає Ukr.Media.

Коли Медині було всього п'ять років, мати помітила, що її живіт став надзвичайно великим, а сама дівчинка постійно скаржилася на біль у животі. Природньо, стурбовані батьки відвезли її в найближчу лікарню, де дівчинку обстежили. Спочатку лікарі думали, що у Медіни пухлина, але, взявши аналізи, зрозуміли, що якимось незрозумілим чином дівчинка була вже на сьомому місяці вагітності.

Близько півтора місяців Медіни у віці 5 років і 7 місяців шляхом кесаревого розтину народила хлопчика — для традиційних пологів у дівчинки був занадто малий таз. Хлопчик народився 14 травня 1939 року.


У Медіни народилася повністю здорова дитина вагою 2,7 кг Дівчинка назвала свого сина Жерардо — на честь доктора Жерардо Лозади, який допоміг їй народити.
Під час кесаревого розтину лікарі виявили щось неймовірне: у Медини були повністю дозрілі статеві органи. Цей стан називають передчасним статевим дозріванням. Згідно з її медичній картці, менструації у юної перуанки почалися у віці трьох років.

Жерардо ріс, думаючи, що Медіна — його сестра, а не мати. Однак в 10 років йому розповіли правду.

На якийсь час батька Медіни заарештували за підозрою у зґвалтуванні дочки, але через відсутність доказів відпустили. Обставини, які призвели до вагітності, залишаються загадкою й донині.

У своїй книзі 2002 року акушер Хосе Сандовал написав, що дівчинка була нормальною дитиною з психологічної точки зору. За його словами, Медіна любила більше грати з ляльками, ніж з сином.

Син Медіни виріс цілком здоровим і нормальним, але помер у віці 40 років в 1979 році. На цьому фото зліва — Жерардо у віці 18 років, а праворуч — Медіна у віці 23 років.

Пізніше Медіна вийшла заміж за Рауля Хурадо і в 1972 році народила ще одного сина. Ліна померла 8 листопада 2015 року від ускладнень після інфаркту.
??