Ліс самогубців: де знаходитися наймоторошніше місце на землі

Щороку в цьому моторошному лісі відбувається від 70 до 100 самогубств

Тема самогубства, завжди була важливою і невід'ємною частиною людської метафізики. І, зрозуміло, завжди були місця, де ці самогубства відбувалися частіше ніж де-небудь. Причому одна справа - зістрибнути з безіменної висотки або прийняти отруту, і зовсім інша - здійснити дану процедуру в місці знаковому і відомому.

Багатьом хочеться залишити після себе хоч якийсь слід, нехай навіть і настільки страшний і сумнівний.
Місця ритуальних самогубств нині розкопують в самих різних древніх поселеннях по всьому світу. А як щодо існуючих, тих, де умертвіння людей ними ж самими і не припиняються?

Дозвольте представити - таємничий ліс Аокігахара. Сонце тут майже ніколи не пробивається крізь густе коріння дерев, що надає місцю особливу похмурість.

У цьому лісі діє правило, всіх впускати, нікого не випускати.
Нескладно здогадатися, що це Японія. Так, азіати завжди ставилися до потойбічного життя з поважною холоднокровністю. Ось і тут не змогли втриматися, і якось мимоволі з'явився культ цього лісу, де щороку відбувається від 70 до 100 самогубств. Для сучасного світу - божевільний, практично нереальний показник.
На перший погляд не сильно відрізняється від звичайного лісу але ...

Загальна площа становить приблизно 35 кв. км. Рельєф лісу включає безліч скелястих печер, а особливості розташування, зокрема густота лісу і низина, забезпечують "приголомшуючу" тишу.
Також стверджується, що під землею в районі лісу знаходяться великі поклади залізної руди, цим, мабуть, пояснюється той факт, що в Аокігахара не функціонують компаси.

Земля, на якій розташовується ліс, являє собою вулканічну породу, досить щільну і не піддається обробці ручними інструментами, наприклад мотиками і лопатами.
Аокігахара вважається ще молодим лісом, оскільки утворився приблизно 1200 років тому. Останнє велике виверження вулкана Фудзі відбулося в 1707 році і з якоїсь причини не покрило лавою один з схилів площею близько 3000 гектарів землі. Пізніше ця ділянка заросла щільним лісом з самшиту, сосен та інших хвойних. Дерева стоять практично стіною.

Незважаючи на страшні речі, які відбуваються в цьому похмурому лісі, він оголошений національним парком і охороняється як особливо цінний природний об'єкт. Сюди ходять натовпи туристів. Правда, їх суворо застерігають не звертати з основних стежок в глиб лісу і на бічні стежки, адже можна потрапити куди-небудь не туди...

Правда страхітливим це місце стало ще багато століть тому, коли японці завели чудову традицію забирати старих і немічних членів сімей в ліс, на вірну смерть, щоб не обтяжувати молодих своїми потребами.
А в наш час новий сплеск популярності Аокігараха пов'язаний з тим, що хтось написав книжечку з повним керівництвом по самогубству і рекомендував цей ліс як найкраще місце для подібних дій.

Чомусь взуття зберігається найчастіше, навіть якщо одяг розтягнули дикі звірі.

У сучасному світі, коли у людей начебто все є і в той же час часто немає нічого путнього, багатьом імпонує культура і етика самогубства. Для японців, схильних до рефлексування і зовсім неєвропейських дивацтв, це особливо актуально.
Муніципальна влада, звичайно, намагаються щось зробити. Але, максимум - обладнати ось такі таблички по всьому масиву.

"Ваше життя є безцінним даром від ваших батьків.
Подумайте про них і про вашу сім'ю.
Ви не повинні страждати поодинці.
Зателефонуйте нам
22-0110 "
 "Знай.uа"?