Пасажир літака зняв його падіння (ВІДЕО)

У катастрофі загинуло двоє осіб, ще 18 постраждали.
10 червня в Південно-Африканській Республіці сталася авіакатастрофа недалеко від аеропорту Вондербум в Преторії. Одному з пасажирів вдалося записати відео аварії. Він сидів біля лівого крила судна і зняв загорівся двигун літака.
На кадрах видно, що лайнер летів з великою швидкістю і проходив досить низько над будинками і деревами. Чути, як один з пасажирів злякано сказав: «Схоже, все дуже, дуже погано». Інший пасажир порадив йому: «Переконайтеся, що ви пристебнуті. Пристебніть ремінь ». Після цього літак вдарився об землю, але запис відео продовжилася. У кадрі з’явився задимленість салон лайнера і почулися стогони поранених пасажирів.
В результаті авіакатастрофи загинули дві людини – бортінженер Кріс Барнард (Chris Barnard) помер на місці події, а інша жертва померла в лікарні. Ще 18 людей отримали поранення. Крім того, уламки літака травмували трьох робочих на молочній фабриці, поруч з якою він врізався.
Літак Convair CV340 1954 року випуску належав Національному авіаційному музею Нідерландів «Авіодром», і проводив випробувальний політ. Він використовувався для спецрейсів і перевезення туристів.
Головною версією краху лайнера є відмова двигуна. Південноафриканська управління цивільної авіації (SACAA) повідомило, що літак мав дійсний сертифікат льотної придатності, але він повинен був закінчитися в серпні, – розповідає thesouthafrican.​