Він витратив рік, щоб зібрати 42 000 сірників — і підпалити їх! Ось відео

​​Хроніки епічно експерименту.

У нас часто виникають божевільні ідеї, які так і залишаються ідеями. Але коли wallacemk бавився сірниками і йому в голову прийшла незвичайна ідея, він вирішив все-таки довести її до кінця, інформує Ukr.Media.

З тих пір пройшов майже рік, і його проект захопив інтернет.
«На це пішло близько десяти місяців і приблизно $500», - говорить Уоллес про свою кулю з 42 000 сірників.
Уоллес зі штату Нью-Йорк витратив майже рік на приголомшливий проект.
«Як-то раз я бавився з сірниками і звернув увагу, що сірникові голівки трохи більше підстав. Мені стало цікаво: що буде, якщо почати їх склеювати і не зупинятися? Я припустив, що вийде сфера, і вирішив це перевірити».

«Коли я почав цей проект, мені було цікаво розрахувати, скільки приблизно сірників мені знадобиться. Я купував їх коробками по 300 штук в найближчому магазині (вони мабуть вирішили, що я здурів) і хотів знати, чи вистачить мені грошей. Я використовував програму для моделювання Rhino, щоб приблизно уявити собі, як виглядатиме моя сірникова сфера».

«Я використовував кут 0,82 градуси, щоб розрахувати коло, який утворюють сірники з урахуванням їх форми. За даними програми, якщо допустити, що всі сірники однакові (хоча це не так), то у мене мав вийти коло з 439 сірників діаметром 17,643 дюймів (44,81 см).
Площу поверхні кулі можна обчислити за формулою 4?r2, а оскільки r = 8,8215 дюймів, виходить 977,405 квадратних дюймів (6305,82 кв. см). Кожний сірник займає приблизно 0,0156 квадратних дюйма цієї площі, тобто 977,405 квадратних дюймів / 0,0156 = 62 654 сірники при ідеальних умовах».
«Змоделювати цю штуковину у мене вийшло, але комп'ютер не міг її побудувати. Мені доводилося обрізати частини, поки у компа не перестало вистачати пам'яті. Ось вам чверть сфери, побудована у віртуальній реальності».
«Потім почалася склейка! Думаю, щоб описати цей процес, треба показати мій психічний і емоційний стан, коли я багато годин поспіль склеював сірники. Це фото зроблено в момент збудження і оптимізму. Моя теорія виправдовувалася - починав проступати вигин сфери!»


«А це фото показує поворотний момент, коли моя ейфорія змінилася розумінням, скільки часу, сил і сірників знадобиться на цю сферу. Форма виходила відмінно, але для склеювання навіть одного шару сірників була потрібна купа часу. Я додавав їх по колу, і воно все росло і росло, але не так швидко, як хотілося б».

«Я досить швидко зрозумів, що якщо розкласти всі сірники так, щоб головки дивилися в одну сторону, то клеїти їх буде набагато швидше. Я брав по 7 штук за раз і одразу приклеював їх до кулі».
«Радість наближення до середини була затьмарена тим фактом, що я використовував коробки за 300 сірників, а одної коробки не вистачало навіть на один шар. Середина була депресивним періодом».

«Але я не здавався! І куля продовжувала рости! З часом вона все менше нагадувала сферу і все більше - дитяче уявлення про сферу.
Мені довелося відмовитися від думок про досконалість, коли я побачив, що не виходить ідеально рівно нарощувати шари, просто контролюючи положення сірників неозброєним оком. Напевно, можна було б розрахувати вигин і спробувати зробити ідеально, але до того моменту мені вже було байдуже, хотілося тільки закінчити».
«Так близько, але так до біса далеко! Крім того, сірники стало клеїти набагато важче, тому що доводилося лізти рукою всередину. Варто також відзначити, що всю цю роботу я виконував в слюсарному цеху, так що було дуже весело постійно захищати сірники від летячих іскор. Величезне спасибі керівництву і колегам, які не вигнали мене звідти!»

«Мені дуже подобається цей знімок, бо тут видно, якою прикольною вийшла сфера. Вона була зовсім не ідеальною, але все одно дуже цікавою».
«Я зберігав всі коробки з-під сірників, щоб в кінці прикинути, скільки у мене пішло сірників. Зрештою на проект пішло рівно 140 коробок сірників. Якщо в кожній було рівно по 300 штук, виходить 42 000 сірників.
Це набагато менше моєї оцінки 62 654 сірники, але на то може бути ряд причин: може бути, у кожній коробці не було рівно 300 сірників; може бути, я не зробив ідеальну сферу (навіть точно); може бути, сірники різних розмірів (так і є). Але все одно, 20 000 сірників - чимала розбіжність. Ось вам і точність».
«І ось що вийшло. Виявляється, не всі зелені сірники мають один колір, і я поняття не маю, чому вони так зрушили. Потенційна енергія була дуже відчутною.
В цілому на цю штуку пішло близько 10 місяців щоденної праці вечорами і на вихідних. Вона того варта».
«І ось ми робимо неминуче».

​​