Технології 3D вже не актуальні, нове досягнення - відео-голограмма в форматі 7D!

​Дивіться самі!

Якщо ви думали, що 3D-фільми - це пік науково-технічного прогресу, то відстали від життя, інформує Ukr.Media.
Колись все починалося з червоно-синіх окулярів, але потім вони потемніли. Потім нас привчили до 4D - новому слову в індустрії розваг і спецефектів.
А тепер з'явилася ще більш неймовірна новинка: 7D! Так що ж це таке?

Ідея в тому, щоб глядач пережив неповторний досвід взаємодії у віртуальній реальності. Винахід представлено компанією Magic Leap і являє собою чіткі і яскраві голограми, створюють надреалістичні образи.
Але технологія включає в себе не тільки візуальну сторону: тут є запахи, звуки і навіть відчуття. Мета - створити ілюзію, яку неможливо відрізнити від реальності. Поки що цей проект знаходиться в стадії розвитку, але просунуті місця типу Японії і Дубая вже дають можливість помилуватися результатами в громадських місцях.

У Японії відкрився цілий зоопарк без справжніх тварин: всі мешканці - 7D-проекції. Це абсолютно приголомшливий досвід, тому що відвідувачі можуть спостерігати за тваринами у просторі, ретельно відтворює їх натуральне середовище проживання. Всі тварини також відтворені до найдрібніших подробиць і не відрізняються від справжніх.
Це прекрасна ідея - якщо вона приживеться, можливо, ми зможемо відмовитися від утримання диких звірів у неволі і повністю замінити їх електронними копіями.
Подивіться відео з 7D зоопарку: