Тіло чоловіка жерло себе зсередини, його муки тривали цілих 6 років: врятувало тільки диво


Житель Великобританії 45-річний Лі Бейкер (Lee Baker) з англійського міста Маргіт протягом шести років страждав через те, що його власне тіло “пожирало себе зсередини”, відкидаючи будь-яку їжу через хворобу. Про це повідомляє видання Знай.ua з посиланням на Daily Mail.
Ще в 2009 році чоловікові поставили діагноз  саркоїдоз, через час додався ще один вирок — діабет другого типу. За 4 роки лікування Лі досяг дна.
45-річний чоловік не міг їсти тверду їжу, в результаті сильно охляв. Він випивав по чотири молочних коктейлю в день і за останні два роки схуд з 114 кілограмів до 50.
“Як тільки я з’їдав що-небудь тверде, через одну-дві хвилини, максимум п’ять, мені ставало погано, і вся їжа виходила назовні. Мої м’язи були з’їдені хворобою, як і весь мій жир”, – пояснює Бейкер.
Впродовж наступних шести років британець страждав від більш серйозного захворювання — гастропарез – розлад травлення, при якому знижується активність м’язів шлунка.
Як зізналася дружина, на той момент “від нього вже нічого не залишилося”, він втратив всі життєві сили і не справлявся з багатьма повсякденними справами. Однак, щоб підбадьорити дружину, “завжди намагався зберігати на обличчі усмішку”.
“Найскладніше, що я пережив  впродовжнизки діагнозів від саркоїдозу до гастропареза, — висловлювання оточуючих, що всі проблеми сидять у моїй голові”, — згадує британець.
Все змінилося, коли його дружина випадково натрапила на статтю, в якій описувалися схожі симптоми.
Тоді сім’я звернулася в лікарню і отримала необхідне лікування. Завдяки стимулюючим процедур через два місяці Бейкер вперше за шість років поїв тверду їжу.
“Першою моєю їжею були дві скибочки тосту і персиковий йогурт, які я з’їв у лікарні. Тости виглядали просто огидно, але це була найсмачніша їжа в моєму житті”, — розповідає чоловік.
Завдяки лікуванню його стан покращився. Лі позбавився від нудоти, почав нормально харчуватися. За два-три тижні він набрав десять кілограмів ваги і мав більш здоровий зовнішній вигляд.
Як стверджує Бейкер, перемога над хворобою надала його життю “особливий сенс”.