Безвізовий режим доступтий ще в одній країні

​Нововедення почало діяти з п'ятниці 15 лютого.

Між Україною та Уругваєм з п'ятниці, 15 лютого, почав діяти безвізовий режим. Про це йдеться у повідомленні Посольства України в Аргентині в Twitter, інформує Ukr.Media.
«З сьогоднішнього дня громадяни України зможуть перебувати в Уругваї до 90 днів без візи», - зазначили в посольстві. Також інформацію про це підтвердили в МЗС України.
«Повідомляємо про початок дії з 15 лютого 2019 року спрощеного режиму поїздок громадян України та Уругваю. Дозволений термін перебування без візи громадянам України на території Уругваю складе 90 днів, який може бути відновлений на інший строк у 90 днів», - йдеться в повідомленні.
Українці для поїздки в Уругвай повинні мати дійсний закордонний паспорт, посвідчення особи моряка або посвідчення особи на повернення до України, якщо закордоном був втрачений паспорт.
Як відомо, голова Держприкордонслужби Петро Цигикал розповів, що кількість громадян, які перетнули кордон України протягом 2018 року, перевищила 100 млн чоловік. На збільшення цієї цифри вплинув безвізовий режим.
Також він додав, що в цю цифру входять і українці, і громадяни інших країн і, порівняно з 2017 роком, в 2018 році зафіксовано збільшення пасажиро-транспортного потоку в середньому на 4%.
Безвіз активізував поїздки наших співвітчизників закордон. Так, наприклад, з 11 червня 2017 року по 10 червня 2018 року в пунктах пропуску через державний кордон зафіксовано 20,3 мільйона перетинів державного кордону громадянами України на виїзд в країни ЄС, тоді як до введення безвіза таких перетинів було всього близько 17,8 млн.
Щорічно приріст тільки легкових автомобілів коливається в межах від 400 до 700 тисяч. Серед причин цього явища є європейський вектор інтересів українців з урахуванням безвізового режиму, і недостатньо розвинену інфраструктуру пунктів пропуску. Кількість автомобільних пунктів пропуску на кордоні з ЄС недостатня. Їх всього 18, тоді як потрібно в два рази більше.