До 2020 року роботи залишать без роботи мільйони людей

​Майже половину процесів на підприємствах будуть виконувати роботи.

До 2020 року 40% операційних процесів на виробництвах будуть здійснюватися без участі людини. Такий прогноз зробили в компанії Microsoft на конференції Manufacture talks. IoT & other technologies, пише видання IT News, інформує Ukr.Media.
«Вже зараз 90% виробників розуміють, що найближчим часом вони будуть максимально використовувати хмарні технології для оптимізації робочих процесів», - сказав фахівець з хмарних рішень компанії Microsoft Володимир Дмитренко.
За його словами, до 2020 року близько 40% всіх операційних процесів на підприємстві зможуть обходитися без участі людини.
Володимир Дмитренко також заявив, що вже сьогодні на підприємствах у всьому світі активно впроваджуються технології інтернету(IoT), але в Україні справи йдуть трохи інакше.
«В Україні тільки 2% компаній використовують технологію IoT, а 47% досі не впровадили її у своє виробництво. Більше половини підприємств - 51% - навіть і не знають про такі технології», - йдеться в дослідженні Microsoft.
Експерт з інформаційних технологій Сергій Федчун зазначив, що в сучасному світі головною умовою успішного ведення бізнесу є трансформація всіх процесів за рахунок цифрових технологій штучного інтелекту, роботизації, доповненої реальності.
На думку фахівців Microsoft, допомогти у розвитку підприємства зможуть і хмарні технології, які оптимізують процеси і дають можливість вести бізнес з будь-якої точки світу, а не бути прив'язаним до одного робочого місця.