Найбільш екзотичні місця на Землі: топ — 5 райських куточків, які варто відвідати

​Вони особливо сподобаються любителям незвичайних подорожей.

Екзотикою ми називаємо все цікаве, що виходить за рамки звичного сприйняття. Але, коли з нею стикаємося, виявляється, що насправді наші поняття про звичне/незвичне, нормальне/ненормальне не більше ніж культурні конструкти, які не так вже й складно зруйнувати. Головне — постійно розширювати свій кругозір, у тому числі відвідувати екзотичні місця Землі, інформує Ukr.Media.
Подорожі як ніщо інше роблять нас багатими в духовному, психологічному та інтелектуальному плані. Тому немає нічого дивного в тому, що завзяті мандрівники починають дотримуватися космополітичних поглядів. Адже їм вдається на досвіді зрозуміти та відчути всю неоднозначність прекрасних місць, які й справді існують. Їх можна побачити, доторкнутися, спробувати дізнатися і пізнати. Якщо ви з якихось причин не можете собі дозволити подорож в екзотичні країни та місця, ми можемо запропонувати хоча б дізнатися про них більше. А там, якщо бажання досить сильне, і можливості знайдуться. Отже, ласкаво просимо в дивовижні краї!
Острів Маврикій

Подорож на Маврикій, як правило, вибирають для себе досить заможні громадяни, які є шанувальниками активного відпочинку на лоні приголомшливої тропічної природи. Поблизу острова знаходиться величезна кількість рифів — дивовижне видовище! Крім найкрасивіших пейзажів сюди їдуть заради комфортної круглий рік температури води та повітря. Туристи, які люблять активний пляжний відпочинок їдуть на Маврикій, щоб зайнятися підводною риболовлею, усіма видами серфінгу і покататися на водних лижах. Рівень сервісу дійсно дозволяє розслабитися і відчути себе справжнім королем на райському острові з загадковою назвою Маврикій.
Острів Шрі-Ланка

Він видатний, в першу чергу відомим всьому світу цейлонським чаєм (друга назва острова Цейлон) і перлами, які раніше видобували спеціально навчені нирці з місцевого населення для британських панів, коли Шрі-Ланка була під колоніальним гнітом «імперії, над якою ніколи не заходить сонце». Сьогодні ж це невелика острівна держава неподалік від Індії. До речі, дуже гостинна. А також туристам, крім чайних плантацій, буде цікаво побувати на плато Сігірія. Там збереглися залишки фортеці стародавнього правителя 5 століття н.е. — Касап. Ця дивовижна будова була оточена для захисту від ворогів, наповненими водою ровами. А навколо були розбиті прекрасні сади з фонтанами.
Іспанська Кордоба

Кордобу не можна назвати найпопулярнішим курортним напрямком в Іспанії. Але ті мандрівники, які понад усе цінують культурну складову відпочинку, безумовно, не пошкодують, якщо вирішать відвідати це древнє андалузьке місто. Воно знамените своєю не менш давньою культовою будівлею. Спочатку споруда мала назву церкви Святого Вінсента. Але після того, як в 786 році вона перейшла у власність арабського еміра Абдурахмана Першого, була здійснена перебудова. Будівля перетворилася на мечеть. Вона вражає не тільки своїм убранням, але й розмірами. Аж до 13 століття вона вважалася найбільшою мечеттю з усіх, побудованих людиною.
Острів Ісландія

У дослівному перекладі це «країна льоду». І вона не випадково має таку назву. Ця північна держава знаходиться на острові, що утворився з вулканічної породи. До того ж у світі це найбільший острів, що має таку підставу. Пізнавальна поїздка в цю країну сподобається тим любителям пригод, які не надто шанують спеку, але хочуть побачити незвичайні та екзотичні місця. Природа Ісландії характерна для крайньої півночі. Рослинності трохи, висока вологість, коротке холодне літо змінюється затяжною зимою. Але в цьому краю скель, снігу і льоду можна поніжитися в природних гарячих джерелах. До речі, вони зберігають свою температуру навіть лютою зимою завдяки підземним вулканічним процесам.
Кайманові острови

Коли кажуть про острови Карибського басейну, в першу чергу згадується Ямайка і Куба. Але на півдні від останнього знаходяться острови, які найбільше приваблюють шанувальників дайвінгу та підводного плавання. Мова йде про три острови: Кайман-Шлюб, Великий Малий Кайман і Кайман. Прозора бірюзова вода, найчистіші пляжі з білим піском, стабільно теплий клімат, властивий тропікам, красивий підводний світ, розвинена туристична інфраструктура та безліч готелів класу «люкс» — все це робить Кайманові острови по-справжньому казковим місцем. А також на Великому Каймані можна відвідати одну з найбільших ферм по вирощуванню гігантського ската!​