Як отримати хорошу легальну роботу в Польщі?

Безумовно, основним стимулом, який спонукає їхати на роботу в Європі, є високий рівень заробітної плати. Залишається обрати країну працевлаштування, а також вакансію. Залишається питання: як знайти цю вакансію, хто може її запропонувати? Чи варто влаштовуватись легально, чи можна обійти цю систему?

Звичайно ж, найбільш безпечний варіант – це легальна праця. Працівник повинен бути впевнений у тому, що він не потрапить до рук шахраїв, що йому вчасно заплатять заробітну плату, що після приїзду на місце роботи його буде чекати саме та вакансія, про яку було обумовлено. Саме тому найкращий варіант – це не шукати вакансії через Інтернет, а прийти до кадрової агенції, яка працює у вашому місті та має ліцензію на свою діяльність. Наприклад, у кадровій агенції Віза Про вам готові запропонувати безкоштовні вакансії на роботу в Польщі. Це найбільш вигідний варіант для усіх сторін, у тому числі й для вас.

Переваги легального працевлаштування в Польщі

До таких переваг належить:

  • стабільна офіційна заробітна плата;

  • можливість піти у оплачувану відпустку або на лікарняний (згідно польського законодавства);

  • наявність вихідних та святкових днів;

  • наявність медичної страховки;

  • премії та надбавки за працю у понаднормовий та нічний час тощо.

Фактично, ви отримуєте не тільки економічні, але й соціальні гарантії, а також впевненість, що вас не будуть експлуатувати. Саме тому варто обов’язково укладати трудовий договір з підприємцем, у якого ви будете працевлаштовані.

Офіційна праця в Польщі від А до Я


Давайте тепер розберемося по порядку, що потрібно робити й до кого звертатися, аби без ризиків влаштуватися на роботу в ЄС. Перш за все, варто знайти хороше кадрове агентство. Вище ми уже рекомендували хороший варіант. Обов’язково шукайте агентство, у якого є ліцензія, інакше можна потрапити до рук шахраїв.

Який наступний крок? Ви розповідаєте про свої побажання щодо того, яку посаду б хотіли займати, що ви знаєте, вмієте та можете найкраще робити. Згідно ваших побажань працівники кадрової агенції підбирають вам вакансії на роботу в Польщі, і ви обираєте найкращий для себе варіант. Ви вже будете знати, які вимоги ставить роботодавець та якою буде рівень оплати праці. Зарплата виплачується або погодинно, або ж за кількість виробленої продукції, зібраного урожаю, тощо. Завжди є фіксована ставка оплати.

Далі від роботодавця надходить запрошення, яке і є підставою отримати робочу візу в Польщу. Відкрити візу нескладно, варто лише подбати про своєчасне подання документів у повному обсязі.

Наступний етап – підписання трудового договору з роботодавцем. Праця по контракту – це завжди вигідно, адже у вас буде документ, який підтвердить ваше офіційне працевлаштування. Далі ви можете спокійно їхати працювати у обумовлений час, а на руках у вас будуть усі офіційні документи.

Основні вимоги від роботодавців

Загалом, вимоги залежать від вакансії на роботу в Польщі, на яку ви претендуєте. Наприклад, для збору врожаю у сільському господарстві підійдуть як жінки, так і чоловік, тут працевлаштовують без знання мови. Немає особливих вимог і на роботи на будівництві, на заводах, складах. Знати мову потрібно у сфері обслуговування: до того ж, тут вітається і знання англійської мови: це праця адміністратора готелю чи ресторану, офіціантки, покоївки тощо.