В Італії через коронавірус ізолювали 40 тисяч осіб

В Італії підтверджено вже 16 випадків зараження коронавірусом, через що ізольовані 10 населених пунктів.
Позитивні результати аналізів з'явилися в п'ятницю, 21 лютого, повідомляє газета El Pais.
Наразі з’ясовують, з ким контактували ці люди, пише ANSA.
Відзначається, що зараження 14 чоловік підтверджено в населеному пункті Кодоньо в провінції Ломбардія на півночі країні, ще два випадки зараження зафіксовані в місті Падуя в регіоні Венето.
У зв'язку з виявленням випадків зараження режим обов'язкового карантину введений для 250 осіб, які контактували з хворими. Також ізольовані десять населених пунктів, загальне число жителів яких – приблизно 40 тис. осіб. За розпорядженням місцевої влади закриті всі суспільні установи: школи, адміністративні будівлі, бари і ресторани.
"Ми не повинні сіяти паніку, але ми повинні змусити людей зрозуміти, що вжиті заходи необхідні для блага суспільства", – заявив глава Ломбардії Аттіліо Фонтана.
В Італії через коронавірус ізолювали 40 тисяч осіб

Уточнюється, що перший випадок зараження в Італії виявлений у 38-річного жителя Кастільоне д'Адда. Пацієнт був госпіталізований в середу, 19 лютого, але спочатку медики не пов'язували симптоми його хвороби з "уханьським" вірусом. Після погіршення самопочуття чоловіка його дружина розповіла, що недавно хворий спілкувався з другом, який не так давно повернувся з Китаю.