В Австралії через пожежі повністю вимер один з видів мишей

Через пожежі в Австралії вимер один з ендемічних видів гризунів – димчаста миша. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу університету Чарльза Стерта.
"Дослідники дикої природи з університету Чарльза Стерта повідомили, що корінна австралійська димчаста миша, яку назвали димчастою через її забарвлення, стала першою твариною, яка загинула через те, що вдихала небезпечний дим, який поширився у місцевості, де не було пожеж", - вказано у повідомленні.
Зазначається, що перші миші почали вмирати через три дні після того, як виникла димова завіса за 20 кілометрів від пожеж.
"Дослідники стверджують, що смерть димчастих мишей доводить, що вдихання диму може знищити дику природу на великих відстанях від пожеж", - вказано у повідомленні.
Повідомляється, що у димчастих мишей виникло захворювання легень, через те, що повітря містило мікроскопічні частинки з PM2.5, які виникли через пожежі.
"Були й інші димчасті миші, які виживали, незважаючи на хворобу, і лише тоді, коли температура перевищувала 40 градусів, вони зазнавали достатнього ушкоджень, щоб померти від дихальної недостатності", - сказав доктор Ендрю Петерс.
Вчений також додав, що димчасті миші отримали свою назву через своє м'яке хутро сріблясто-сірого кольору, а не тому, що вони палять.