Міграційна криза: Туреччина закрила морський кордон з Грецією

Вранці у суботу, 7 березня, на греко-турецькому прикордонному переході Кастаньєс сталися сутички між грецькою поліцією і групою біженців.
Як повідомляє видання Ekathimerini, грецькі правоохоронці застосували сльозогінний газ, аби відтіснити мігрантів. У відповідь, турецька поліція застосувала сльозогінний газ щодо грецьких поліцейських, але спробувала відтіснити мігрантів від своєї ділянки кордону.
У неофіційних листівках, які роздають на кордоні, грецький уряд звинувачує Туреччину в нападі на грецькі війська зі сльозогінним газом. Зазначається, що хоча Греція досі не оприлюднила дані про кількість мігрантів, яким не дозволили перетнути кордон і заарештували, потік людей помітно скоротився.
Тим часом, після кількох днів спроб мігрантів з Близького Сходу потрапити до Європи, Туреччина ухвалила рішення про закриття морського кордону з Грецією, повідомляє BBC.
За даними турецької служби берегової охорони, яка виконує розпорядження президента Реджепа Ердогана, з міркувань безпеки, мігрантам більше не дозволятимуть перетинати Егейське море для проникнення в Грецію.