Через короновірус у Чехії закривають школи і забороняють масові заходи

З вечора вівторка уряд Чехії заборонив всі спортивні, культурні, релігійні та мистецькі заходи за участю понад 100 осіб.
Крім того призупинена робота навчальних закладів. Про це у вівторок вранці повідомив прем’єр-міністр Чехії Андрей Бабіш на пресконференції після засідання Ради державної безпеки.
“Враховуючи розвиток епідемії в Європі, ми вирішили вжити надзвичайних заходів. З 10 березня, а саме з 18 години, заборонені театральні, музичні, кінематографічні, спортивні, релігійні та художні заходи за участі понад 100 осіб”, – сказав Бабіш.
“Особиста присутність учнів у початкових, середніх, професійних навчальних закладах і університетах заборонена”, – заявив він. За словами Бабіша, епідеміологічна ситуація розвивається не дуже добре.
“Ми зовсім не унікальні в цьому відношенні. Словаки та Ізраїль пішли тим самим шляхом. Це добре, щоб йти цим шляхом на початку, а не ex post, як в Італії”, – додав міністр охорони здоров’я Адам Войтех.
У Чехії вже зареєстровано сорок випадків коронавірусу, про два нові випадки зараження Войтех повідомив у вівторок вранці.