Після сімейного свята троє людей померли від COVID-19

Мешканка Бразилії запросила всіх родичів на свій день народження. Після свята майже половина гостей заразилися COVID-19, а три людини, включаючи чоловіка винуватиці торжества, померли.
Мешканка бразильського міста Ітаперіка-да-Серра Вера Лусія Перейра запросила на своє 59-річчя 28 осіб. Сімейне торжество закінчилося тим, що 10 гостей заразилися коронавірусною інфекцією, а троє, включаючи чоловіка іменинниці, померли, пише BBC.
"Ми вагалися, але потім все ж вирішили влаштувати день народження. Адже в країні тоді було зовсім мало випадків зараження", - зізналася Перейра.
Свято відзначали вдома в іменинниці, куди прийшли 28 запрошених родичів.
Через кілька днів після вечірки половина гостей почала скаржитися на нездужання. У людей з'явилася задишка, кашель, піднялася температура.
У більшості з них хвороба протікала в легкій формі і не вимагала медичного втручання. А ось 62-річний чоловік іменинниці Паулу, його брат Кловіс і сестра Марія померли.
Медики підтвердили, що причиною смерті Марії, яка страждала на діабет, був COVID-19. Результати розтину двох інших осіб поки невідомі.
У самої винуватиці торжества і її сина теж були симптоми захворювання, але вони обидва одужали.
Хто був інфікований і заразив інших людей, невідомо.